Doorstart na faillissement

Een geruisloze doorstart na faillissement realiseren is de expertise van Salvatie. Het succes van jouw doorstart hangt af van een goede voorbereiding. Goede en correcte communicatie met de curator is essentieel om de doorstart mogelijk te maken. Bij voorkeur worden wij ingeschakeld voor dat het faillissement een feit is. We spreken over een geregisseerd faillissement waarna de doorstart soepeler verloopt. Een geregisseerd faillissement ook worden ingezet om op een correcte wijze de bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Doorstart maken na faillissement? Bel 010 – 210 38 33 of mail.

1e StapPlan van aanpakCuratorPrivéFinancieringVoordelenVragen

Doorstart na faillissementNeem contact op

Je neemt contact op met ons en we luisteren telefonisch naar je verhaal. Aan het einde van het telefoongesprek kunnen we een afspraak inplannen voor een persoonlijk gesprek. Aan het einde van ons gesprek kun jij beslissen of je wilt samenwerken met Salvatie.

Stappenplan

Elk doorstart is anders, dat geldt ook voor de aanpak. Een maatwerk stappenplan geeft inzicht in de te nemen stappen. Dit stappenplan wordt uitgewerkt door onze juristen en financieel specialisten.

Belangrijkste onderdelen zijn

 • Inzicht krijgen in de opgebouwde schulden en crediteuren
 • Inzicht krijgen in uw aansprakelijkheid als directeur( en eigenaar)
 • Mogelijkheden inschatten voor een akkoord met curator
 • Mogelijkheden inschatten om betalingsafspraken te maken met strategische leveranciers
 • Mogelijkheden inschatten om betalingsafspraken te maken met de financiers

Blijkt dat een doorstart maken niet haalbaar is? Onze onze juristen en financieel specialisten maken je dit snel duidelijk. In de praktijk zijn er meer mogelijkheden dan je aanvankelijk zou verwachten.

Afspraken met curator

De curator treedt op namens alle gedupeerden en is zelf ook een crediteur. Wil je de inventaris overnemen, dan dienen hier afspraken over gemaakt te worden. Ook de wijze van betaling dient duidelijk te zijn, wat het belang van financiering vergroot. Ook de curator heeft een belang bij een vlotte doorstart. Dit geldt ook bij een sterfhuisconstructie of technisch faillissement.

Ervaringsdeskundige

Ed Goossens geeft sturing aan de specialisten en heeft ervaring als curator. Door deze cruciale ervaring weten we exact wat de belangen zijn van de curator. Dit geldt ook voor de belastingdienst, de bank en andere crediteuren.

Partner

Een doorstart maken houdt in dat je een faillissement gaat meemaken. Door de omgeving wordt dit niet altijd begrepen. Wij kunnen ook aan je partner uitleg geven waarom een doorstart haalbaar is. Je partner kan de vragen aan ons stellen en wij kunnen deze onderbouwd beantwoorden. Op deze wijze wordt je partner ondersteund.

Buitenwereld

Ook jou gaan we voorbereiding op de storm aan kritiek die kan opsteken. De buitenwereld heeft altijd een mening klaar, daar wordt je op voorbereid. Het is vooral hoe je zelf gaat reageren op opmerkingen en ongefundeerde meningen.

Curator

Ook de curator gaat je willen spreken. Geen enkel probleem, want wij zullen je voorbereiden op de één op één gesprekken. In praktijk komen deze niet veel voor, want wij voeren de communicatie. En als de curator je wenst te spreken, dan zijn wij bij deze gesprekken aanwezig.

Paulianeus handelen

Bij een faillissement moet je voorkomen dat je paulianeus handelen wordt verweten. Dit staat een doorstart in de weg, omdat de curator je dan persoonlijk gaat aanpakken. Paulianeus handelen is het met voorbedachte rade voortrekken van een crediteur. Dit doe je bijvoorbeeld door het doen van een (af)betaling.

Financiering van doorstart

Crowdfunding

Banken staan niet te trappelen om uw doorstart te financieren. Toch zijn er meer mogelijkheden in de vorm van Crowdfunding. Kunt u zelf ook een financiële bedrage leveren, dan vergroot dit de mogelijkheden van externe financiering. Salvatie helpt u bij het aanvragen van de financiering door de juridische en financiële onderbouwing van het ondernemingsplan.

Factoring

Het bevoorschotten van uw facturen wordt factoring genoemd. Een bedrijf wat een doorstart maakt is gemakkelijker te financiering, dan in de periode voor het faillissement. De bekende lijken zijn achtergebleven in het faillissement. De doorstart na faillissement geeft ook externe financierders meer vertrouwen.

Begeleiding

Het financieren van bedrijven met begeleiding door Salvatie heeft de voorkeur. Zo is de financierder gegarandeerd van een professionele opvolging. In het eerste half jaar na de doorstart zijn er maandelijkse gesprekken. Als de onderneming weer op ‘stoom’ is, wordt dit afgebouwd naar driemaandelijkse gesprekken.

Voordelen

Een doorstart heeft veel voordelen:

 • De schulden blijven achter in het faillissement
 • U neemt alleen de gezonde bedrijfsonderdelen over
 • Vanaf 1e dag kunt u winst maken
 • U neemt alleen ‘geschikte’ medewerkers over
 • U kunt vanaf de 1e dag op de kosten letten (Salvatie helpt u hierbij)
 • Voordelige overname inventaris, voorraden, klantenbestand en bedrijfsnaam van curtor

Vragen

In de praktijk zijn er vragen die we graag beantwoorden in een persoonlijk gesprek:

 1. Wat is een doorstart?
 2. Krijg ik een lager salaris na doorstart?
 3. Hoe werkt een doorstart?
 4. Hoe doorstart maken?
 5. Eisen doorstart?

Jouw doorstart na faillissement laat je genieten van het ondernemen.